måndag 5 augusti 2013

Hamlet- Good night sweet princeHamlet – Good night sweet prince!

Allting tar sin början när Hamlet en natt möter sin döde fars vålnad, som då berättar att han blivit mördad av sin egen bror. En bror som nu blivit kung och som gift sig med Hamlets mor. Hamlet vet inte vad han ska tro. För att inte riskera att röja sina misstankar bestämmer han sig för att spela galen. Ett beslut som får förödande konsekvenser, inte minst för hans älskade Ofelia. När en grupp skådespelare kommer till slottet gillrar Hamlet en fälla för kungen. En riktig teaterfälla.

”Ja! Där har vi det! Pjäsen är nyckeln!
Av spelet ska syndaren bli stungen;
då ska det avslöjas
att syndaren är kungen”.

När ridån går ner och ljuset tänds, börjar det riktiga dramat...

Ensam på scenen spelar Nicklas Lantz sin egen bearbetning av världshistoriens kanske mest kända drama: William Shakespeare´s tragedi Hamlet. Spelstilen är en form av berättarteater som innehåller influenser av klassisk teater, dans, mim, commedia dell arté, akrobatik och musik. Kort och gott, en salig röra av alla förekommande scenkonstformer.
Men i centrum står skådespelarens kropp och röst, publiken och rummet.

Att vara eller inte vara- Ur led är tiden- Något är ruttet i staten Danmark- Gå i kloster, Ofelia- Eftertankens kranka blekhet- Upp stiga orden; tanken stilla stå-Det är en nåd att stilla be om


Föreställningen är producerad på Åland av Knota Kultur i samarbete med emmaus, Kakelhallen och med ekonomiskt stöd av Ålands regering.

För mer information och bokning kontakta Knota Kultur; info@knota.se - kvarnteater@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar