tisdag 27 augusti 2013

Och faller omkull


Nu släpper jag min debutplatta. Äntligen!

Plattan innehåller 10 låtar som jag tycker kompletterar varandra på ett bra sätt och de är skrivna under ca 5 års tid. Men hälften av dem är helt nyskrivna under 2012.
Mitt mål var att göra en lättlyssnad platta som skulle låta ungefär som det låter när jag framför låtarna ensam med akustisk gitarr. Jag började också inspelningarna efter de riktlinjerna.
Men efter 2 månader fick jag nog. Jag höll på att dö av tristess. Jag är ju punkare, for gods sake!
Det här kändes för tråkigt och "fegt". Jag kastade allt och började om.
Jag hade ju en bra producent att jobba med, Magnus Henriksson Mon och jag lät hans ideer styra mycket av mitt inspelande. Resultatet blev en platta som inte alls låter som den gör i mitt huvud, men jag är glad och stolt över att presentera något som är en strävan efter nånting mer. Nånting mer än att bara "play it safe", nånting mer än att bara vara lagom och duktig. Den här plattan är ett försök till att ge någonting annat än det förväntade. När jag hör den, sträcker jag på mig och slår mig på bröstet...
och faller omkull.

/Nicklas Lantz. Augusti 2013


Vill du veta mer? Eller vill du köpa skivan? Mejla: info(at)knotakultur.ax
3 kommentarer:

  1. Kul med skivan! Kommer gärna över och lyssnar när jag sätter min fot på Åland om mindre än en månad!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera